Webinar – Kvalitativ forskning er rigtig forskning

 

En myte om kvalitativ forskning, innovation og udvikling er den kvalitative forskere ikke er en rigtig forsker. Oftest placeres denne type projekter nederst i evidenshierarkiet. Indeholdt i denne myte er at ​​ord og tal er to forskellige og modsatrettede enheder. I dette webinar vil LSB sætte fokus på kvalitativ forskning, innovation og udvikling, hvad dækker begreberne over og hvordan arbejder man med det. I vil blive præsenteret på forskellige kvalitative projekter og forhåbentlig vil vi alle blive klare på at kvalitativ forskning er rigtig forskning.

 

Webinar afholdes: Den 28. februar 2024 kl. 12:30 – 15:10

Tilmelding via ovenstående knap, arrangementet er gratis. Link til mødet (teams) fremsendes via e-mail ca. 48 timer før mødet.


12:30-12:35 Velkommen - Kort introduktion til dagen.

v. Henrik Y. Rasmussen, Uddannelsesansvarlig bioanalytikerunderviser, MAVO, Klinisk Biokemisk Afdeling Sjællands Universitetshospital og Camilla Christine Qvist, Bioanalytikerunderviser, BLS, MpEd, Afdeling for Patologi, Rigshospitalet


12:35-13:05 Kvalitativ forskning, innovation og udvikling

Hvad er kvalitativ forskning, udvikling og innovation? Hvorfor er det vigtigt? Hvorfor er det relevant i bioanalytikerfaget? Hvordan griber jeg det an?

v. Henrik Y. Rasmussen, Uddannelsesansvarlig bioanalytikerunderviser, MAVO, Klinisk Biokemisk Afdeling Sjællands Universitetshospital


13:10-13:40 Kvalitative metoder og de unikke indsigter, der overskrider kvantitative grænser

Vi dykker ned i det ofte oversete potentiale af kvalitativ forskning, som trods stærke fordomme, rummer en række uvurderlige indsigter, der kan eluere traditionelle kvantitative metoder. Vi vil udforske den afgørende forskel mellem kvalitativ og kvantitativ tilgang, hvordan kvalitativ forskning tjener som en form for »analytisk generalisering« ved effektiv databehandling af kvalitative data, dog hvordan ”mixed methods” kan muliggøre dybdegående forståelse og konklusioner.

v. Fils Necip, Bioanalytikerunderviser, BLS, Afdeling for Patologi, Rigshospitalet

 

13:50-14:20 Trivsels-Tænke-Tanken 3T – fokus på arbejdslyst og trivsel

I laboratoriet på Afdeling for Patologi, Rigshospitalet Danmark, arbejdes der konstant på at skabe og vedligeholde en spændende arbejdsplads med stort fokus på et godt arbejdsmiljø. I maj 2022 implementerede afdelingen et nyt trivselskoncept "Trivsel-Tænke-Tank". Bliv klogere på projektet, formålet med projektet, hvordan det har været at arbejde med denne proces og resultaterne af projektet.
v. Mette Kofoed Bertelsen, Overbioanalytiker, Afdeling for Patologi, Rigshospitalet.

 

Kl. 14.30 – 14:55 Hvor må jeg sidde?

Bioanalytikerstuderendes oplevelser med grupperinger i frokoststuerne samt faktorer der påvirker deres tilhørsforhold under praktik. Med dette projekt har man lavet forskning indenfor samhørighed og tilhørsforhold ud fra kvalitative forskningsmetoder.

v. Camilla Poulsen, Julie Franch Nielsen, Ditte Demant og Johanne Ravn, Bioanalytikere, Odense Universitetshospital, Afdeling for klinisk patologi, og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

                                                                                      

14:55 – 15.10 Afrunding af dagen

v. Henrik Y. Rasmussen, Uddannelsesansvarlig bioanalytikerunderviser, MAVO, Klinisk Biokemisk Afdeling Sjællands Universitetshospital og Camilla Christine Qvist, Bioanalytikerunderviser, BLS, MpEd, Afdeling for Patologi, Rigshospitalet